17. desember 2011

Litt sent ute, men polarjo ble det heldigvis!

Vært mellom en og tre polarjo på Fornebu etter sist lavtrykk, men når man så på værmeldinger på torsdag og fredag så det ikke lovende ut. Var nesten overbevist om at alle fuglene hadde flydd ut fjorden, selv om ett individ ble sett på fredagen. Men det setter ingen stopper for oss. Man finner i alle fall ingen polarjoer i Lørenskog!

Så vi sto opp ganske tidlig og var på Rolfstangen allerede rundt kl. 9. Alt for tidlig på denne tiden av året vil mange si. Det var jo ganske mørkt, og vanskelig å bestemme alt lenger ute. Lyset kom riktignok etterhvert, og etter flere måker og en og annen alkefugl oppdaget vi en stor, mørk, lett fugl ganske tett inne ved land. Tok ikke lange tiden å bestemme til jo, men nå skal man jo gjerne for ordenskyld utelukke disse andre artene. Etter litt observering ble dobbel lys flekk under vingen sett, og når fuglen landet på vannet var det ikke lenger noen tvil! Fuglen landet første gangen etter å ha robbet en gråmåke for mageinnholdet. Her ble den liggende en stund, før den letter og fløy ett par hundre meter mot øst. Her la den seg igjen ned. Vi sjekket litt rundt forbi i fjorden mens den lå der tilsynelatende i ro. Sjekket tilbake nå å da om den lå der, og plutselig var den borte. Aner ikke hvor den tok veien! Den kan jo ha dratt sørover ut fjorden, men har mer tro på at den dro over mot Bunnefjorden hvor det så ut til at den kom i fra.
Polarjo 1k (mørk morf)
Krykkje, Rolfstangen (forvirrende mørke fjær i vingen)
Etter dette tok vi med oss Fürst, uten at det var noe stort der. Noen svartand og en 1k krykkje fløy forbi (trolig samme sett ved Rolfstangen). Noen sjøorrer lå også ute ved Vassholmen.
Alke, Fürst
Etter Fürst dro vi tilbake til Rolfstangen, men nå var det enda mindre å se på enn på morgenen, så vi satte oss i bilen og dro i retning Bjørvika. I  Bjørvika var det som vanlig en del gråmåker. En så litt spennende ut, men for langt hold til å slå fast noe. Ble ikke funnet når vi var en del nærmere.
Forslag?
Ellers 1000 kvinand ute ved Vippetangen, og mye alkefugl rundt den nye flytebrygga over vika!
Alke, Bjørvika

Lomvi, Bjørvika


Utstyr: Canon EOS 7D + Sigma 150-500 f/5-6,3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar