6. mars 2010

Vinterferie 2010

I vinterferiene har vi hat en slags tradisjon med å dra til Langevåg og Møre og Romsdal. 2010 var ikke noe unntak.

Vi dro oppover søndag 21. 02 og fant ting som gråtrost og knoppsvane oppover i Hedmark og Oppland. Når vi kom oppover til …………….. så jeg plutselig en stor rovfugl som hang i luften foran bilen. Kikkerten er aldri langt unna når man sitter i bilen, så i løpet 5 sekunder var kikkerten rettet mot rovfuglen som sirklet foran bilen. Det var vanskelig å bestemme den sikkert gjennom frontruta, men det var mange kjennetegn som pekte mot en adult kongeørn. Pappa svingte inn på en sidevei og jeg hoppet ut med en lue og uten hansker. Inne fra bilen virket det vindstille, men ute var det nærmere storm! Så jeg holte på å blåse bort når pappa kjørte vekk bilen. Uansett, det var en adult kongeørn.

Mandag 22.
Det hadde vært en praktærfugl litt sør for Bud i det siste, så det var førsteprioritet i vinterferien, men det viste seg at foringsbrettet utenfor kjøkkenvinduet også hadde litt snadder. Første dag ble 3 brunsisik telt. Nå dro vi mot Molde.

Når vi nesten hadde nådd Ørskogfjellet sa pappa om jeg kunne sjekke hva som satt i treet ved siden av veien. Fuglen vred på hode og tittet på oss. En haukugle ble sett og bestemt i 80 km/t! Vi hadde ikke tid til å stoppe for vi måtte nå en ferje.

Vel fremme på Harøysund tok det en stund før praktærfuglen ble lokalisert 500 meter fra land, i den gigantiske flokken ærfugl. Jeg tok noen bilder av storskarvene som lå i havna:

Storskarv

Rett før vi skulle dra begynte ærfugl flokken og trekke nærmere land, så vi ventet litt til. Halve flokken snudde, men resten, inkludert praktærfuglen, kom helt inn til land. De svømte riktignok fort bak en båt og fløy etter hvert ut igjen til en god avstand. Men vi var fornøyde og dro hjem.

ad. M Praktærfugl

Når vi kom forbi der haukugla satt tidligere på dagen satt den sannelig på samme sted igjen. Jeg hoppet ut og tok noen bilder mens pappa kjørte en runde.

Haukugle

Tirsdag 23.
Nå har det vært langt om dag en så jeg tror jeg kutter ned på lengden jeg. Dag 2: Mer brunsisik, Makkevika; hønskehauk, fjæreplytt, lappspove, bergand, storlom, vandrefalk, rødstilk og 16 steinkobbe.

Fjærelpytt
3K+ F Hønsehauk

Onsdag 24.
Dårlig vær, så foringstelling: Grønnfink med ringnr. … 989…, 16 brunsisik og overflygende kornkråke.

Brunsisik

Torsdag 25.
Enda mer brunsisik! Og en skitur på Sula. Lite og ta bilde av etc. på fuglesiden

Sula

Fredag 26.
Enda mer brunsisik!!! Makkevika med 27 steinkobber!, 1 lappspove, 3 rødstilk, 1 steinvender, 3 M bergand, 15 myrsnipe og 2 sandløpere. Og en polarmåke på Giskeødegård.

Rødstilk

Lørdag 27.
Enda en flokk brunsisik. Og en tur rundt Vassetvatnet med arter som 3K+ F hønsehauk, 5 havørn (2 2K, 6K, ad, ubest.) og 2 løvmeis.

Havørn

Hjem igjen så vi 3 kongeørn på samme sted som sist, hvorav 1 ad, 1 2K+ og 1 5K. Videre nedover så vi knoppsvaner og gråtrost, også disse på nesten samme steder som oppover.


Utstyr: Panasonic Lumix DMC-FZ18 + teleconverter 1,7x

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar