15. mars 2010

Fjæreplyttjakt i Oslofjorden

Den siste tiden har det vært litt fjæreplytt rundt forbi i fjorden. Jeg har ikke fjæreplytt i OA, + at det ikke var noe annet å finne på på søndag, så det ble en til en tur til Huk på Bygdøy hvor det hadde vært 3 ind. dagen før. Etter litt leting på skjærene, og telling av 24 tjeld, kom det 4 småvadere flyvende. Det er jo aldri sikkert at det er riktig art som kommer flyvende, men jeg var likevel ganske sikker. Det viste seg å være riktig. Legger ikke ut noe bilde her, men det ligger et doku? på NOFoa.

Vi dro videre til Fornebu, hvor det var totalt dødt. Et modellfly var det jeg reagerte mest på i løpet av turen på Storøya. Ellers møtte vi Trond og Kirsten, som hadde vært på Huk en time før oss uten å ha funnet noen fjæreplytt. De snudde om og gikk mot bilen når vi sa at vi hadde funnet 4. De hadde tydeligvis ikke fjæreplytt i OA de heller :)

Vi dro videre til Rolfstangen hvor det var mer fugl enn ventet. Grunnen var nok en fuglemater som hang i et tre. En bergirisk var høydepunktet.Utstyr: Panasonic Lumix DMC-FZ18 + teleconverter 1,7x

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar