14. oktober 2011

Utsira 2011

På turen over fjellet var det litt for stille
Gråspurv på fergekaia
På havstuene var det fiskekala
Så starta uka. Ble noen bilder allerede før uka, så da kan man jo bare tenke på alle som kom i løpet av uka...

Søndag 02.10
Startet med litt sykling rundt i felt. Mye trost i lufta og i terrenget, men ingen spennende funnet. På fyllinga trakk det forbi to gulbrunsangere. På Austrheim fant vi oss yttligere to gulbrynsangere og en hauksanger, etter at jeg mente jeg hadde hørt en hauksanger i bringebærkrattet (eller er det bjørnebær???). Plutselig bare satt den der.
Hauksanger 1k
Katter er det også nok av... (noen færre med årene riktignok)
Videre ble det diverse hager bortover mot Herberg. To gulbryn til ved Staraberget (toppen) og enda flere bortover langs veien. De var så og si overalt. I Herberg ble det en del bilder av litt forskjellig snadder.
Munk
Myrhauk

Rosenfink
Og en litt sky dvergfluesnapper da...

Mandag 03.10
En del mer vind i løpet av dagen, så det føltes som om trostene var mer på direktetrekk sørover i morgentimene. Senere på dagen var det i alle fall helt tomt i terrenget.
Trostetrekk!
I løpet av dagen skjedde det ikke så mye mer. Første sibirpipen min kom i hånd i Merkeskogen, og noen svartstruper skapte folkevandring (den ene ble asiatisk etterhvert)
Sibirpiplerke
Nigel tilber tårnfalk!
Asiasvartstrupe
Vestlig svartstrupe med en god gjeng i bakgrunn
Rundt 13 er de fleste i området rundt Herberg av en eller annen grunn. Der hadde Morten Vang og co bestemt seg for å finne en eikesanger, noe som lager mye oppstyr! Og en del jogging/løping/råkjøring. Nå var vi ved kirka når vi fikk vite det, så vi fikk en behagelig tur opp til baksiden av Varen for å se noe som Vang kunne bekrefte var en eikesanger på lyd. Legger ut bilde senere i innlegget, siden fuglen holdt seg litt.

Tirsdag 04.10
Været var bedre, men det blåste sinnsykt mye mer, noe som førte til at havet var det rette valget. Og i og med at vi ikke orket å stå opp tidlig, og slite ut til Pedle ble aust det mest aktuelle plassen. Vi har ikke så mye erfaring med sjøfuglskåding (første skikkelige) så vi gikk nok litt for høyt opp på toppen. Sto i bunkern uten å se noe særlig. Jeg fikk etterhvert med meg en grålire langt sør for øya, men var bare jeg som fikk sett den av oss som sto der. Så heller ingen havhest i løpet av bunker-ståinga!!!!! De hadde noen hundre de som sto ved radiostasjonen. Men sånn lærer man! Noen bilder fra annet enn sjøfugl i løpet av dagen:
Jordugle (1 av 4 i samme område)
Svartstrupe
Vandrefalk
Onsdag 05.10
Veldig stille ute og kun et bilde av et hus i dag.. Eller den gamle skolen da..
Utsira skole - Til Salgs!
Snart et nytt ringmerkingskollektiv?

Torsdag 06.10
Mye bildetaking utendørs, men sinnsykt mye vind, noe som gjorde at man ikke fant noe som helst utenom i Herberg.
Eikesanger
Linerle
Sibirpiplerke uten ring!
Tartarpiplerke
Etter logg ved havstuene
Fredag 07.10
Nok en ganske ren fotodag, denne gangen uten Vemund, og med en FotoVideo bil med masse utstyr til Nikon kamera (fint for oss med Canon) Menmen.. vi har da vårt eget utstyr. Også lagde det jo god stemning med kjempelinser fra Sigma.
Gulbrynsanger
Gransanger
Kornkråke
Rødstjert
Svartkråke
Svarttrost
Lørdag 08.10
Skulle hjem og siden det tilsynelatende ikke var noe i felt, så dro vi med første ferga. 5 min etter avgang kommer meldingen om viersanger i Herberg... Jaja, det er jo bare en fuggel. Når man da i steden besøker haleløse krabater på fastlandet, så får det vel gå greit.
Markpiplerke
Litt annet inntrykk av Haukli på vei hjem

PS! Hadde forresten en mørk skulky sanger på søppla, som mest sannsynlig var en viersanger(!??) ett par dager før den i Herberg (første jeg sa når jeg så den i den mørke kroken av buska før den forsvant og ble ett med en av de andre fuglene (med tanke på den i Sverige)). Så jeg har nok sett en viersanger (eller en jernspurv/tornsanger/rødstrupe/??? veldig dårlig)


Utstyr: Canon EOS 7D + Sigma 150-500 f/5-6,3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar