23. januar 2011

Jerpeskogen

I dag tok pappa en tur ut i skogen. Jeg orket ikke bli med siden jeg nettopp hadde stått opp. Etter ikke så lang tid ringte telefonen. Det var pappa som sa at han sto og så på en voksen hann jerpe som spiste i en or rett over skiløypa. Jeg gjorde ikke noe mer med saken siden en fugl 15-20 minutter unna fort har flydd før du kommer frem... Etter noen minutter ringer pappa igjen og sier at to skiløpere har passert rett under fuglen, uten at den reagerte. Det gjorde forskjellen, og jeg kledde meg ut og løp ut.

Etter en stund kom jeg frem. Fuglen hadde flyttet seg, men var i et tre ved siden av. Når jeg kom helt bort mot treet fuglen satt i, uten å ennå ha sett fuglen, eller vite hvor fuglen satt, kom det to skiløpere og fuglen fløy. Etter noen sekunder begynner fuglen og synge, og etter litt om og men fikk jeg igjen øye på fuglen inne i skogen.Utstyr: Panasonic Lumix DMC-FZ18 + teleconverter 1,7x

2 kommentarer:

  1. Arild Andersen24 januar, 2011 13:31

    På nettsiden til OA - observasjoner - sier du at jerpa var "syndende". Jeg lurte litt på hvordan en jerpe gjør det? Stygg sak! (haha)

    Hilsen Arild Andersen

    SvarSlett
  2. haha... Nei, si det... Antar du skjønte at det var en skrivefeil :) Rettet opp nå...

    SvarSlett