19. oktober 2010

Fornebu

Søndag 17. oktober var jeg, pappa, Vemund Opedal (fetter) og Ståle Opedal en tur til Fornebu. Vi tok den tradisjonelle runden. Storøykilen - Storøya - Koksa - Nansenparken. Ikke ekstremt på starten. En hunnfarget lappfiskand og 3 vannrikser, nytt kryss for Vemund og Ståle og kanskje det høyeste tallet jeg har på samme sted samtidig, i Storøykilen frisket opp i starten. Videre ble det sett en 1K hunn hønsehauk. Fuglen var veldig stor og vi trodde først (1 sekund) det var en stor vandrefalk/jaktfalk.

I Koksa var det en dvergdykker som drev og dykket. Ingen skjeggmeis eller vannrikser her, ingen respons på lyd. I tillegg sto det en fyr på terrassen og slo golfballer ut i kilen, virker litt dumt (og dyrt). Videre møtte vi Ole som sa i fra om en kvartbekkasin som satt helt åpent og en svartrødstjert. Begge funnet av Éric tidligere på dagen.

Vi gikk ned til der kvartbekkasinen skulle gå å spise. Der satt John Martin og tok bilder av bekkasinen. Vi gikk ned til vannkanten og tok noen bilder. Problemet var at fuglen ikke lenger satt like åpen. Den hadde funnet et lite område med noen avbrekte takrør. Vi bestemte oss for å gå å se etter svartrødstjerten. Det tok ikke så lang tid før vi fant den, vi dro av noen bilder, før fuglen fløy. Så ventet vi noen minutter på at fuglen skulle komme tilbake, det gjorde den ikke, og siden det ikke var så lenge til vi måtte gå jogget vi ned til kvartbekkasinen igjen. Nå hadde fuglen kommet litt frem og vi fikk tatt noen bilder jeg er fornøyd med.

Så gikk vi tilbake til bilen, kjørte hjem Vemund og Ståle, som skulle til Stavanger (hjem) samme dag, og dro hjem.

Bilder fra dagen følger under:

Skjære

Svartrødstjert (én fugl)

KvartbekkasinUtstyr: Panasonic Lumix DMC-FZ18 + teleconverter 1,7x

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar