23. mai 2010

Solbergvann

Rett etter at vi hadde kommet ut av skogholtet sør for Solbergvannet hørte vi et voldsomt spetakkel fra trost og meis bak oss. Vi sto og lurte på hva slags rovdyr som var inni der nå... Etter en liten stund hørte vi plutselig en kattugle inne i skogholtet. Vi gikk fort tilbake inn i skogen. Med en gang kom kattugla flyvende over og landet i et tre litt foran oss. Jeg tok noen bilder, prøvde å gå litt rundt for å finne bedre vinkler osv. Det hang en stor kasse i et tre bak ugla. 

Kanskje hekker den der, lurte vi på. Vi gikk bort til kassa, men hullet var nærmere kjøttmeis. En kattugle-kasse, med kjøttmeis-hull. Herfra så man ugla veldig mye bedre, men før jeg rakk å rette kamera mot ugla lettet den og tok høyde. Plutselig snudde den om og stupte ned mot et tre. Det smalt når ugla traff det den siktet på. Et stort ekornlignende dyr spurtet opp stammen. Det var en mår. Den satte seg i trekrona, men den fikk ikke fred lenge. Kattugla kom opp fra skogen bak den og gikk løs på den igjen. Måren hoppet over i neste tre hvor den ble borte for oss.

Vi klarte ikke finne den igjen før kattugla etter kanskje 15 min prøvde igjen. Da fant vi ut hvor i treet måren satt, så vi klarte å finne den i kikkerten. Den lå med hodet hvilende på en grein å så på oss.


Utstyr: Panasonic Lumix DMC-FZ18 + teleconverter 1,7x

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar