13. april 2010

NOFoa tur: Aurskog-Høland

På søndag var jeg og pappa med på NOFoa turen til Aurskog-Høland. Det skulle være åpning av fugleplattformen på Kjelle kl. 08:00. Vi dro oppover med en rekke stopp, f.eks på Haneborg hvor det var noen duetrost, en dvergfalk, 2 stjertand og en snadderand. Åpningen av Kjelle ble kvart over 8, vi fuglefolk pleier og være litt etter tiden (ser for mye fugler vet du). På Kjelle var det 500 sangsvaner og et par stjertender. Etterhvert ble det også sett en dvergspett i treet ved siden av oss. Videre på turen var det ting som kornkråke og lappspurv som kanskje var høydepunktene.

Når vi etterhvert kom hjem var det eneste som møtte meg en rapport fra Kjelle: "Dvergsvane 1 (ad.)" sto det. HVA? Vi var jo på Kjelle i dag vi! Overså vi en dvergsvane? Ikke det at det er så imponerende, men likevel! Klarte ikke å tenke på noe annet den kvelden... Bra jeg ikke hadde trening. Klarte tilogmed å peke ut et individ som kanskje kunne vært en dvergsvane der den dagen, men jeg klarte å glemme det før jeg gikk tilbake i flokken å sjekket (den sov nemlig...)

Full rapport fra turen her: http://nofoa.no/Sider/Rapporteringer/Observasjoner.php?selection=gigs&search=11.04.2010#listetoppen


Nå i dag fikk jeg vite at jeg hadde vunnet i en eller annen konkurranse på Villmarksmessa. Jeg hadde vunnet en Doghouse telt, mye bedre enn det jeg har fra før...

1 kommentar:

  1. Så flott blogg du har, med en mengde utrolige bilder. Du er jo allerede en proff naturforgraf. Gratulerer med gevinsten på Villmarksmessa, og lykke til videre:)

    SvarSlett