5. januar 2010

Junko med et dryss av Lista

1. juledag fikk familien Skaiaa endelig tatt bilde av fuglen som hadde holdt seg i hagen deres et par dager. Bildet ble fort lagt ut på fuglevennen.no hvor Roar Solheim og Frode Falkenberg 2. juledag kunne bekrefte familien Skaiaa mistanke om at det var en vinterjunko. Vinterjunko er en sjelden fugl i Norge, og fuglen som er i Grimstad nå er det tredje funnet i Norge. Fuglen er forøvrig en ad. M. I de nærmeste dagene ble et mulig storinnrykk avklart av familien og fuglen ble lagt ut på BV.

Men først så sent som 2. januar fikk jeg tid til å dra nedover. Vi startet kl. 06.00 og var fremme i Myraveien 18 litt før kl. 10. Selvfølgelig hadde fuglen sluppet seg ned bak en kant under 30 sek før vi ankom! Heldigvis tok det ikke for mange minutter før fuglen dukket opp igjen. Det vil si, mange ”vanlige folk” ville nok ikke orket å vente i 15 min (som det tok ca) på en liten mørkeblå og hvit fugl som hopper rundt på bakken.

Vi sto på ca. 20 meters avstand i starten og bildene ble ikke alt for bra. Men ettervært som tiden gikk og hendene stivnet kom mannen i huset ut og lurte på om noen ville inn å varme seg. Jeg slo ikke til med en gang, for hendene var ikke helt gjennom frosset ennå…

Men etter noen minutter klarte ikke hendene å håndtere kamera lenger, så jeg valgte å gå inn. Det viste seg å være et lurt trekk, for her inne kom man mye nærmere fuglen (gjennom vindu riktignok), men først måtte hender og kamera tines opp. Det tok kanskje en 5 minutters tid, men så var det bare å begynne å finne den rette plassen og plassere seg i stuen til Skaiaa.



Ad. M vinterjunko

En stor takk rettes til familien Skaiaa som var så gjestfrie å slippe fuglefolkene inn i stuen deres. De sa noe om at de hadde hatt nærmere 160 fuglefolk innom i løpet av uka. Det viste seg også i ettertid at jeg var veldig nære å forfryse langefingeren på venstre hånd, men heldigvis gikk det bra…

Etter vinterjunko besøket dro vi videre nedover mot Lista, men den turen er det ikke noe å skrive om. Bare et par bilder:


Begge foto over av en 2K F snøspurv

Utstyr: Panasonic Lumix DMC FZ18 + teleconverter 1,7x

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar