27. februar 2012

Sunnmørsk vinterferie

Nok en gang på Sunnmøre i vinterferien... Begynner virkelig å nærme seg tradisjon. Som vanlig ble det litt bilskåding oppover. En kongeørn toppet det hele fint.

Søndag
Neste dag var det på tide å se hvor mange hvit det var å se på sjøen. Fikk sett over flere steder i Ålesund og Langevåg. Totalt ble det 45 grønlandsmåker og 2 polarmåker i løpet av dagen! Det finner du ikke i Oslo... Fikk også tatt noen fluktbilder av en gråmåke med fargering. Den var merket på Giske. Kommer snart mer om den på oagull.blogspot.com.

Polarmåke 3k
Grønlandsmåke 3k
Havørn 2k

Krykkje

Grønlandsmåke 4k

Grønlandsmåke 4k

Grønlandsmåke 4k
 Det ble aldri tid til å dra ut på øyene.

Mandag
Det var det på tide og gjøre dagen etterpå!

Fikk ikke tid til noe særlig mer en Makkevika i stormen, men fikk med oss store mengder måker. Startet med noen gjess på jordet rett ved veien. Det blir kanskje ikke bedre muligheter for foto av tundragås på Giske.
Tundragås LCS, merket i Litauen og har vært innom mesteparten av Europa!
Tundragås
Grønlandsmåke 3k
Grønlandsmåke ua. kumlieni, 4k+
Det blåser på Vestlandet (ikke så bra ill. på det kanskje...)
Fjæreplytt

Tirsdag
Nok en tur til Makkevika i litt bedre vindforhold. Endene dukket opp med skjeand og stjertand. En del fiskemåker var det også. En med fargering. Merket i Tromsø som 1k i sommer! Alltid gøy med fargemerker, ekstra gøy med langveisfarende!
Spurvehauk
Bølgene hadde ikke gitt seg!
Sjøorre
Steinvender
Steinvender

Resten av uka
Ikke mange turer de siste dagene. Litt dårlig vær hjalp ikke på... På lørdagen ble det en ny tur til øyene med Vigra i fokus. Nesten tom, så gikk fort over til Makkevika. Noen årskryss ble det i alle fall.
Stokkand
Elv i Spjelkavika
Hvis du er på jakt etter måker fra ferien, kommer det etterhvert et innlegg på oagull.blogspot.com som handler om disse. Litt mer ID osv...

Utstyr: Canon EOS 7D + Sigma 150-500 f/5-6,3 eller Sigma 17-70 f/2,8-4

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar