28. september 2011

7D testing

Har som sagt kjøpt nytt kamera. Har jo tatt noen bilder siden sist, så legger bare noen ut her. Er ganske fornøyd, men det har tatt litt tid å finne ut av de nye innstillingene (og ikke minst en mye mer avansert lysmåler) i 7D.


Fiskemåke: 189 mm, 1/2000, f/6,3, ISO 640 (uredigert)

Gransanger: 500 mm, 1/400, f/8, ISO 3200 (uredigert)

Kjøttmeis: 439 mm, 1/200, f/8, ISO 2000



Utstyr: Canon EOS 7D + Sigma 150-500 f/5-6,3

18. september 2011

Fornebu

I går var det årlige(?) Storøya stuntet på Fornebu. Var med der for å få litt høyere merketall for min egen del, i og med at det vel dukker opp en B-lisens en gang i fremtiden. Nå har søndagen blitt avlyst etter litt konfrontering med yr.no og andre værguder, for å bruke Carsten sine ord. Ser ut til at yr hadde rett for en gangs skyld.

Lørdagen skapte i alle fall 197 fugler i nettet, noe som er et noe irriterende tall. Nå ble det riktignok mistet noen fugler underveis, både fra nett og poser, ca. 3 stykker tror jeg... Regner med at det ganske fort kommer en større summering på oaring bloggen, så gidder ikke skrive masse tekst.

Fast stuntgjest på Storøya
30 sekunder senere hadde den fargering!

På torsdagen fant Per og Geir en potensiell middelhavssteinskvett i områdene rundt Sentraldammen, den så vi ikke igjen i dag på den korte runden jeg og Per tok i disse områdene. Noen steinskvetter ble det jo, men noen hadde glemt å male stjerten.............
Frem med malingspannet!

Tidlig på dagen fløy det også over tre fugler, som godt kunne vært trelerker, men disse fløy svært høyt, kunne ikke lyden da, og husker den ikke sikkert nå. Men mye stemmer godt. Blir nok en av de som godt kunne vært, men ikke er bestemt.

Canon 7d + Sigma 150-500/Sigma 17-70

11. september 2011

Pengene flyr!

Da har jeg endelig kjøpt nytt kamera... Ble 7d med sigma sin, en stund nye, 150-500 mm. I tillegg la jeg ut noen kroner for et standardobjektiv: 17-70 fra sigma den også. Kunne langt ut om hvordan sigma skiller seg fra canon-objektiv, og masse annet, men er av den oppfatning at tilstrekkelig med andre har gjort akkurat det! I skrivende stund har jeg kun fått testet uten minnebrikke (litt ekstrautstyr kommer neste uke), så vet ikke så mye om kvalitet ennå, men følgefokus og brukervennlighet virker topp (noe en del som har hatt 7d i 2 år vet veldig godt). Det veier jo selvsagt også litt mer en f.eks 300 f/4 fra canon, men den er også nesten bare halve prisen...

Nå må det sies at huset egentlig er en 5d med litt justeringer på tallet...
Oj.. Det ble nesten det jeg skulle unngå.. men, men.. Er også ganske mye trost og stær her hjemme nå.. Tror det sitter et firesifra antall i området akkurat nå :P Også har jeg fått BMS, noe noen kanskje har merket ;)