28. august 2011

Losbydagene 2011

Dro ut til NOFoa standen ved Mønevann i dag. Der var det jo en del folk, og det ble vel rundt 5 nye medlemmer + noen som kanskje melder seg inn snart. John var jo på plass som "vanlig", og med seg hadde han sitt kamera. Siden jeg vurderer å kjøpe 7d for øyeblikket, og det var det han hadde, så måtte jeg ta en test.

Ble litt forskjellige motiver (teleskoper, Leica-merker, osv...), men en svenske som drev å sjonglerte med fakler skapte litt flere folk hos oss, og litt flere bilder på CF-brikka til John :)


Utstyr: Canon 7d + 300mm f/4

16. august 2011

Sommer 2011

Stund siden sist nå. Tenkte jeg skulle legge ut ett litt kortere innlegg med mange bilder fra ferien. Har egentlig vært å reist hele tiden, men aldri lenger unna en Ålesund eller Stavanger.

Hytta
Begynte ferien på hytta hvor jeg var i noen uker, med en tur innom Hardangervidda.

Strandsnipe fra Ølsjøen

Lavskrike fra Ølsjøen

Lappspurv fra Hardangervidda

Når vi kom tilbake fra Hardangervidda, med familien til Vemund hakk i hel, hadde Ivar Sleveland & Co funnet en dverglerke, skulle det vise seg. De fikk ikke lagt den ut med det første så vi hadde en dag der oppe uten og vite om den store nyheten. Vi tok en runde, og gikk på samme traktorveien (Storrtjern) som de hadde sett lerka et par timer før oss. Fuglen satt nok på dette tidspunktet ved Rundtjern. På kvelden den dagen kom meldingen ut på BV, og heldig som vi var sjekket jeg FeltOrnitologene.no rett etter den ble lagt ut. Der var til og med nummeret til Ivar Sleveland. En litt hektisk telefon for å finne ut hvor, for så å løpe ut til bilene. I mørket denne dagen fant vi riktignok ingen ting.

Jeg og Vemund dro ut tidlig neste morgen, og var heldige nok til å finne fuglen med en gang.

Dverglerke 07.07.2011 Storrtjern (Canon 600D + Sigma 150-500)

Den holdt seg noen uker, og ble sist sett den 02.08.2011. Den ble ikke funnet sist helg når jeg var der oppe, selv etter noen timers leting langs veien.

Hjemme
Dro så hjem for å trene litt før cup i Sverige. Ble et par turer også denne uka, begge til Årnestangen.

 Her ser man tydelig en fjellmyrløper

Ringgås

Sverige
Så ble det cup i en uke, midt i Göteborg. En fugletur ble det også etter at vi var slått ut. Fikk ikke østsangerene, men polargås er jo en trøst (selv om den er rømt)

Polargås

Møre og Romsdal
Så skulle vi til Ålesund i en uke. Der var det jo mange turer til Giske og Vigra, men høydepunktet var nok Fræna.

Svarthodespurv
Krykkje (flere unger på Bud i år!)

Jæren
Så dro jeg omtrent direkte til Stavanger hvor jeg fikk tre dager med arter som: dvergmåke, svartterne, stripegås, hvitkinnXkanadagås, vadere, m.m.

Sandløper
Myrsnipe
Svartterne, Malaneset (Canon 600D + Sigma 150-500)
Hytta
Kort tur på hytta etter det igjen ga en ny art for området, men ingen dverglerke.

Gråfluesnapper (NY FOR OMRÅDET!)

Utstyr: Panasonic Lumix DMC-FZ18 + teleconverter 1,7x (hvis ikke noe annet er skrevet)