21. juni 2011

Nattsangere fra øst

Var ute en tur for å lytte på noen av nattsangerene som har dukket opp i løpet av våren. Dro først til Fornebu hvor busksangeren hadde blitt funnet igjen (eller er det en ny en?!?!?), dro så til Maridalen for å ta med oss elvesangeren der oppe. Der dukket det også opp en åkerrikse, som jeg har en sterk misstanke om at har unger/egg et sted i gresset. Den begynte i alle fall når vi gikk forbi den, og fortsatte helt til vi dro...

Noen opptak fra kvelden følger under:



15. juni 2011

5-5-2

Var ute andre natt på rad i natt for å lytte etter nattsangere. Litt mye vind i starten og litt lett duskregn gjorde kanskje at det ikke ble funnet noe nord for Lørenskog kirke, men det kan ha vært tomt på ordentlig.

Sykkeltur i Lørenskog:

Norlimyra: 3 myrsangere, to nede på myra, en ved parkeringsplassen ved Sørli. En åkerrikse ved Røyri, fuglen som ble hørt på avstand i går ble koordinatfestet i dag.

Losbydalen: HELT TOMT! Ikke en lyd noen steder. Kun en kattugle som tigget ved starten av golfbanene.

Våler - Hauger - Vallerud: Helt rått! Tettheten av åkerrikser var større enn noe annet sted jeg har vært. Det satt fire stykker innenfor en kilometer med vei, og tre av dem kunne høres fra veien.

Jeg syklet utover dalen og stoppet ved en sving hvor det var en nedkjøring til gård uten navn mellom Våler og Grinderud. Herfra var det ingenting å høre, men jeg så at det var mange fine jorder på nedsiden av gården, så jeg bestemte meg for å sykle ned til gårdstunet. Det var ganske lurt...

Det startet med at jeg hørte den andre åkerriksen for dagen (kalt 1. på NOFoa) krekse vest for gården. Da det er fint med koordinater på nattsangerne bestemte jeg meg for å krysspeile fuglen for mer nøyaktig angivelse. Jeg satte to punkter på GPS kartet og syklet rundt til Våler. Derfra hørte jeg åkerrikse1 og satte nøyaktig pkt på kartet. Samtidig hørte jeg en annen åkerrikse krekse vest for Våler (rikse nr. 2 på NOFoa).

Videre ballet det på seg med mange krysspeilede fugler og flere av hver. Under ligger et kart med ikke helt nøyaktige punkter, men slang det bare fort sammen.


Vis Våler - Hauger - Vallerud i et større kart

Totalt ble det 5 åkerrikser - 5 myrsangere - 2 vaktler (en litt overdimensjonert fotballformasjon, med to små spisser :P )