30. mai 2010

Stripegås på Østensjøvannet


Trenger jeg egentlig si noe mer? Det er jo Østensjøvannet, så man kommer jo som regel innenfor ti meter...


Utstyr: Panasonic Lumix DMC-FZ18 + teleconverter 1,7x

23. mai 2010

Solbergvann

Rett etter at vi hadde kommet ut av skogholtet sør for Solbergvannet hørte vi et voldsomt spetakkel fra trost og meis bak oss. Vi sto og lurte på hva slags rovdyr som var inni der nå... Etter en liten stund hørte vi plutselig en kattugle inne i skogholtet. Vi gikk fort tilbake inn i skogen. Med en gang kom kattugla flyvende over og landet i et tre litt foran oss. Jeg tok noen bilder, prøvde å gå litt rundt for å finne bedre vinkler osv. Det hang en stor kasse i et tre bak ugla. 





Kanskje hekker den der, lurte vi på. Vi gikk bort til kassa, men hullet var nærmere kjøttmeis. En kattugle-kasse, med kjøttmeis-hull. Herfra så man ugla veldig mye bedre, men før jeg rakk å rette kamera mot ugla lettet den og tok høyde. Plutselig snudde den om og stupte ned mot et tre. Det smalt når ugla traff det den siktet på. Et stort ekornlignende dyr spurtet opp stammen. Det var en mår. Den satte seg i trekrona, men den fikk ikke fred lenge. Kattugla kom opp fra skogen bak den og gikk løs på den igjen. Måren hoppet over i neste tre hvor den ble borte for oss.

Vi klarte ikke finne den igjen før kattugla etter kanskje 15 min prøvde igjen. Da fant vi ut hvor i treet måren satt, så vi klarte å finne den i kikkerten. Den lå med hodet hvilende på en grein å så på oss.


Utstyr: Panasonic Lumix DMC-FZ18 + teleconverter 1,7x

21. mai 2010

17.mai 2010

17. mai var jeg, pappa og mamma ute for å se etter fugler. Vi startet med Merkja og Svellet i Fet. Her hadde det vært sju dvergmåker og en svartterne dagen før. Heldigvis for oss møtte vi Eric Roualet, med teleskop. I Merkja var høydepunktet et par grå fluesnappere, ny årsart for meg.


Nå har Eric sett på fugl i OA noen år mer enn meg, så han vet hvor det kan være lurt å gå. Vi gikk ned til Svellet fra Fet-siden og fikk med oss et par dvergmåker og en skjeand. Svartterna så vi ikke noe til. Dvergmåka var nytt kryss for meg.


Videre hadde vi tenkt oss til Østensjøvannet i Ås hvor en rovterne hadde hatt tilhold et par dager, men Eric sa at den hadde flydd vekk tidlig på morgenen. Vi valgte da å gå på Årnestangen istedenfor. Høydepunktet på Årnestangen må ha vært en mulig GRÅSEILER i Snekkervika. Den dro i retning Fet etter 5 min. Klarte ikke få bilder.


På vei inn igjen fra Årnestangen sjekket jeg BV på feltornitologene sin hjemmeside. Der sto det at det var en rovterne i Aurskog-Høland. Da var det hjem, spise litt, også dra rett til Aurskog. Fant ganske fort fuglen, men det var for langt hold til å claime. Måtte bare sitte å vente. Rett før solnedgang lettet fuglen og kom flyvende i mot oss.



Nå var det nok til å claime!!!


Nye kryss for meg 17.mai:   Dvergmåke, Svellet og Rovterne, Hemnessjøen


Utstyr: Panasonic Lumix DMC-FZ18 + teleconverter 1,7x