13. april 2010

NOFoa tur: Aurskog-Høland

På søndag var jeg og pappa med på NOFoa turen til Aurskog-Høland. Det skulle være åpning av fugleplattformen på Kjelle kl. 08:00. Vi dro oppover med en rekke stopp, f.eks på Haneborg hvor det var noen duetrost, en dvergfalk, 2 stjertand og en snadderand. Åpningen av Kjelle ble kvart over 8, vi fuglefolk pleier og være litt etter tiden (ser for mye fugler vet du). På Kjelle var det 500 sangsvaner og et par stjertender. Etterhvert ble det også sett en dvergspett i treet ved siden av oss. Videre på turen var det ting som kornkråke og lappspurv som kanskje var høydepunktene.

Når vi etterhvert kom hjem var det eneste som møtte meg en rapport fra Kjelle: "Dvergsvane 1 (ad.)" sto det. HVA? Vi var jo på Kjelle i dag vi! Overså vi en dvergsvane? Ikke det at det er så imponerende, men likevel! Klarte ikke å tenke på noe annet den kvelden... Bra jeg ikke hadde trening. Klarte tilogmed å peke ut et individ som kanskje kunne vært en dvergsvane der den dagen, men jeg klarte å glemme det før jeg gikk tilbake i flokken å sjekket (den sov nemlig...)

Full rapport fra turen her: http://nofoa.no/Sider/Rapporteringer/Observasjoner.php?selection=gigs&search=11.04.2010#listetoppen


Nå i dag fikk jeg vite at jeg hadde vunnet i en eller annen konkurranse på Villmarksmessa. Jeg hadde vunnet en Doghouse telt, mye bedre enn det jeg har fra før...

7. april 2010

Villmarksmessa 2010

Selv om dette skal være en naturblogg benytter jeg anledningen til å reklamere litt for Villmarksmessen, og NOFoa sin stand der. Der til det oftest stå en eller to fra juniorgruppa, meg inkludert. Messen kommer til å foregå i Lillestrøm 8.-11. april. Gå inn på www.villmarksmessen.no for mer informasjon.

6. april 2010

Fornebu og Bygdøy, en ok sammensetning

Mandag 2. påskedag var jeg med på NOFoa turen til Fornebu. Får å være ærlig så var høydepunktet noen sanglerker som jeg kom nokså nær.



Etter det dro vi for å se på tundragåsa og sædgåsa på Bygdøy. Ikke så veldig vanskelig å finne noen av dem, god research på forhånd vet du :)



2K Tundragås ua. albifrons


Sædgås ua. fabalis


Utstyr: Panasonic Lumix DMC-FZ18 + teleconverter 1,7x

Påsken 2010

En tur til Valtjernstølen i påsken skal være ganske kjedelig på fuglesiden, men i år har det vært rekordmengder med fugl på fjellet. Artsliste: Lirype, ravn, kråke, granmeis, gråsisik, kongeørn, haukugle, bokfink (ny for stølen) og en mulig måltrost.

Tror det var alt på fuglesiden, 9 arter.

Lirype

Haukugle


Av dyr var det en del harespor, gamle og ferske. + noen rev som skrek.

Utstyr: Panasonic Lumix DMC-FZ18 + teleconverter 1,7x